Behandling af allergi, den hele krop

HVAD ER ALLERGI?

Allergi er immunsystemet der reagerer på en normalt harmløs substans, og navnet på det der fremkalder allergier, hedder allergener. Når du udsættes for noget du ikke kan tåle, danner kroppen antistoffer. Har man gennem kortere eller længere tid været udsat for et bestemt allergen, kan en allergi opstå pludseligt.

 

ALLERGIEN EKSPLODERER

Flere og flere mennesker udvikler allergi. Antallet af personer der får allergi, er steget drastisk siden 1970'erne, og stigningen fortsætter. Dette skyldes bl.a. den måde vi spiser på, kæledyr med pels indendøre, vores indeklima, stigende luftforurening, tobaksrøg og vores store forbrug af kemikalier. Allergi er til stor gene, da den oftest resulterer i bl.a. hævede og kløende øjne, løbende næse, nysen, hoste, åndenød, hævelser i ansigtet, eksem, nældefeber, høfeber og astma. I yderste konsekvens kan man rammes af et anafylaktisk anfald, som kan være temmelig alvorligt - og potentielt dødeligt.

 

DE 3 TYPER ALLERGIER

De mest almindelige allergener vi har er birkepollen, græspollen, bynke, hund, kat, hest, skimmelsvamp og støvmider. Det er støvmidernes ekskrementer vi reagerer på.

Fødevareallergi:

Herunder hører f.eks skaldyr, mælk, nødder og æg

Luftvejsallergi:

F.eks pollen, støvmider, skimmelsvampe, fjer samt pelsdyr

Kontaktallergier:

F.eks kosmetik, kemikalier, parfume, nikkel , latex, gummi og dufte