Candida Albicans og symptomerne

CANDIDA ALBICANS 

Candida Albicans er en encellet gærcelle, der forekommer naturligt i vores tarmsystem. Den lever i vores tarmsystem sammen med tarmbakterierne og holdes nede af dem, så længe immunforsvaret fungerer optimalt. Men har man fået penicillin – eller antibiotikakure uden at have taget mælkesyre-bakterier samtidig, vil mange af de sunde tarmbakterier blive slået ihjel, og Candidaen har ikke længere nogen til at holde sig nede. Dette danner grobund for, at Candidaen kan få lov at sprede sig.
Nu har man en Candidiasis.

 

TARMEN BLIVER UTÆT

Candida spreder sig gennem fordøjelsessystemet inkl. mave og hals til mund, næse og lunger. Candidaen bliver nu til en mere aggressiv form for svamp som ændrer sit stofskifte, og danner nogle lange tråde som kaldes mycelier. Disse tråde perforerer tarmenes slimhinder, og spreder sig via kim til blodet, hvorfra den slår sig ned på varme og fugtige steder.

 

SYMPTOMER PÅ CANDIDIASIS:

Svamp/skedekatar i underlivet hos kvinder
Blærebetændelse
Lændesmerter
Migræne
Forstoppelse eller diarre
Hvide belægninger i mund og hals – ses tydeligt på tungen.
Filipenser og acne - uren hud
Psoriasis
Skæl, negle- og fodsvamp
Allergi
Vitamin- og mineralmangel

Symptomerne forværres ofte i varmt og fugtigt vejr.

Som nævnt er Candida-svampen dimorf - dvs. at den har evnen til at forandre tilstand. Følgende ting
kan resultere i denne forandrede tilstand:

 

Usund levevis/overdreven forbrug af sukker
P-piller
Steroider 
Kemoterapi
Antibiotika -eller Penicillinkure
Stress
Stort forbrug af alkohol/narkotika
Binyrebarkhormoner
Parasitter og indvoldsorme
Kviksølvbelastning
Brug af kortison-præparater
 

CANDIDA UDSENDER NERVEGIFT

I sin nye tilstand begynder svampen at udsende nogle kemiske stoffer, der kan være stærkt neuro-toksiske (belastende for nervesystemet). Bl.a. Ethanol, der ødelægger celler, som giver os energi. (Man vil føle sig meget træt). Ethanol er også årsag til frigivelsen af frie radikaler. Ligeledes er der risiko for, at Candidaen passerer hjernebarrieren og fejlagtigt bliver antaget for at være neurotransmittere, som formidler kommunikationen mellem nervecellerne.
 

Psykiske symptomer på Candidiasis

ADHD 
Depression
Manglende koncentration

Manglende opmærksomhed
Dårlig hukommelse
Indlæringsproblemer
Slaphed, kronisk træthed

Stort søvnbehov
Autisme

 

UTÆTTE TARME GIVER ALLERGI

Da tarmvæggene er perforeret kan ufordøjet mad samt affaldsstoffer fra tarmsystemet komme ud i kroppen med mange følger. Dette kan føre til bl.a. allergi, eksem/psoreasis og forgiftninger. På dette stadie er svampen blevet til en snylter, der lever af tarmindholdet. Candida udløser samme kemiske processer som gær, og det der gærer, bliver til alkohol. Da de gode tarmbakterier hjælper med at optage visse vitaminer, er det meget uheldigt, at disse bliver udkonkurrerede af Candidaen.

 

SVIN OG SUKKER NÆRER

Vi spiser mere og mere sukker, kager, slik og drikker mere alkohol. Svampen elsker sukker, hvidt mel og gærholdige produkter, så man vil ofte føle en stor trang til disse sager. Ydermere indeholder meget af det kød vi spiser antibiotika - svinekød især, og eftersom antibiotika er en stor synder i dette Candida-billede, skal dette undgås. Meget af den kost vi spiser er med til at forårsage en inflammation - dvs. en betændelsestilstand i kroppen. Derfor er det vigtig at spise anti-inflammatorisk. Betændelsestilstande i kroppen, kan ofte mærkes bl.a. i leddene, hvor man vil have gigtlignende symptomer. Disse symptomer forbedres ofteret hurtigt ved en kostændring.

 

CANDIDA BEHANDLING

En behandling vil være en kostomlægning med sideløbende kosttilskud som understøtter processen med at få et sundere mave-tarmsystem. Varigheden af kostomlægningen vil typisk være 1-3 måneder alt efter hvor slemt det er. Man starter med 1 måned, og derefter vurderes det, hvorvidt det er nødvendigt at fortsætte lidt længere. Kostomlægningen er en nødvendighed, da man skal udelukke al den kost, som svampen lever af.

Der udfyldes en helsetest inden behandlingen, som vi begge kan følge for at se fremskridtene.