Den hele krop v/Cristina Klastrup
Kronhjorten 194, 9530 Støvring
cklastrup@gmail.com
Tlf: 31 150 140
  • Facebook Social Icon

Krydsallergier

Mange menneskesker med pollenallergi, reagerer også på bestemte fødevarer. Nogle fødevarer har de samme stoffer i sig som bestemte pollen, støv eller latex, og hjernen kan ikke skelne mellem dem, så derfor reagerer man med det der hedder en krydsallergi. Her kan du se krydsreaktionerne, og hvilke fødevarer der hører til.

 

 

Hvad krydser med birkepollen? 

Hassel, el, elm, bøg, ask

Æble, pære, blomme, kirsebær 

Kiwi, fersken, nektarin

Gulerod, kartoffel, tomat, selleri, dild  

Fennikel, estragon, løvstikke

Hasselnød, mandel, valnød

Jordnød, cashewnød, kokosnød, paranød

 

Hvad krydser med græspollen?

Andre græsarter, visse kornsorter 

Appelsin, melon 

Bønne, kikært, ært, linse, tomat

Soja, jordnødder 

 

Hvad krydser med bynkepollen?

Krysantemum, kamille, mælkebøtte

Melon,  banan

Knoldselleri, blegselleri, gulerod

Grøn peber, solsikkefrø, persille

Pastniak, purløg, dild, fennikelestragon, løvstikke

 

Hvad krydser med husstøvmider?

Mider

Lægemidler, fnatmide 

Snegl, musling, østers, rejer

 

Hvad krydser med latex? (=gummi)

Pollen        

Banan, avocado, kiwi 

Kastanje, papaya, figen