top of page
Psykens mørke side, narcissist
  • Forfatters billedeCristina Klastrup

IKKE ALT DER GLIMTER, ER GULD

Opdateret: 7. okt. 2022

Dette er Daniels historie. Daniel har levet 4 år i et forhold med psykisk og fysisk vold fra sin kæreste. Navne og steder er ændret af hensyn til genkendeligheden.DRØMMEN OM EN FAMILIE

kernefamilie, drøm, familie, drømmen om en kernefamilie

Daniel er en mand på 54 med 3 børn fra teenagealderen og opefter. Han betegner sig selv som en kærlig person, hvis hjem og familie betyder alt for ham. Kernefamilien er det, han altid har drømt om. Det første barn får han med sin første kone, og ægteskabet slutter, da konen er ham utro. De efterfølgende to børn får han med sin 2. kone, som han nu også er skilt fra. Lad os kalde 2. ekskone for Julia.


Forholdet til Julia går godt, indtil deres søn bliver født. Efter sønnens fødsel føler Daniel, at Julia bliver kold, og deres ægteskab er lidenskabsløst. Der er ingen knus, kram, intimitet eller søde ord, og Daniel har for alvorlig hudsult. Dette står på i 7 år, før Daniel og Julia beslutter sig for at blive skilt. Drømmen om kernefamilien ryger endnu engang i vasken for Daniel.THE ONE?

The one, soulmate, den eneste ene, kærlighed

Det er hårdt at blive alene igen. Han er ked af det, sårbar og dropper sit lederjob. Han finder et nyt job, og har samtidig andre småjobs ved siden af. Et af disse jobs fører ham til udlandet. En dag sidder han i en restaurant og arbejder, da en kvinde begynder at tale til ham. Hun spørger hvad han laver, og hvor han kommer fra. Hun hedder Tina og er lokal. Daniel bliver straks tiltrukket af Tina, som er 10 år yngre, manager i en butik, attraktiv og meget intelligent. De snakker godt sammen - så godt, at de ender sammen på et hotelværelse den samme nat. Efter den nat er Daniel ramt, og tænker at hun måske er THE ONE.


Han rejser tilbage til Danmark, og han og Tina skriver flittigt sammen. Hun holder ham bl.a. interesseret ved at sende ham frække billeder af sig selv. Deres beskeder frem og tilbage foregår over 6 måneder, før Daniel kan få Tina til Danmark. Han er meget forelsket i hende, og glæder sig til, at de skal bygge noget nyt op sammen. 9 måneder efter at Daniel møder Tina første gang, bliver de gift. Men snart skal han finde ud af, at ikke alt der glimter, er guld....DER ER NOGET GALT HER....

fysisk og psykisk vold, psykisk vold i hjemmet, narcissisme

Ca. en måned efter at Tina er kommet til Danmark, får Daniel en fornemmelse af, at noget er galt. De er ude at gå tur i skoven, da Daniel fortæller Tina, at de er nødt til at udskyde deres ferie sydpå en uge, da han har for travlt på arbejdet. Han er ved at arbejde en gæld af fra sidste ægteskab. Gælden har Tina bedt ham om at få afviklet. Da hun hører, at deres ferie skal udskydes en uge, begynder hun at græde og stampe i jorden, som en lille pige der ikke får sin vilje. Daniel ser forbløffet på hende, og undrer sig over hendes opførsel. De kommer dog sydpå med en uges forsinkelse.


Tina er også begyndt at vise andre mindre flatterende sider af sig selv. Hun bryder sig hverken om Daniels familie eller venner. Når Daniel skal besøge sin mor, finder Tina på andre ting, hun skal. Hun går ovenpå, og sidder med sin mobiltelefon, når børnene kommer på besøg. Hun er ikke interesseret i at lære dem at kende. Hun vil ikke se Daniels venner, så han må mødes med dem ude i byen, når han vil se dem. Vennerne er klar over, hvad der foregår i Daniels forhold, og de bryder sig ikke om Tina, som prøver at isolere Daniel. Hun er jaloux på ekskonen Julia, og er sur når Daniel skal snakke med Julia angående deres børn. Børnene er begyndt at hade Tina, og vil ikke komme på besøg, når hun er der, hvilket passer Tina glimrende. Samtidig bruger hun det, at børnene hader hende som en undskyldning for, ikke at ville se dem.


Tinas opførsel bliver værre og værre. Hun skal hele tiden have ros og anerkendelse for sit udseende og de ting, hun gør. Daniel plejer at købe blomster til hende, og skifte dem ud hver uge, når de begynder at se triste ud. Hun forventer at få dem, men siger aldrig tak længere. Så Daniel stopper med at købe blomster, hvilket gør hende sur. Hun kræver hele tiden noget af Daniel, men giver aldrig noget igen. Hun viser kun sine gode sider, efter hun har været grov overfor ham, og sørger for at give ham noget, der gør, at han beholder sin interesse for hende.UDEN EMPATI

Daniel fortæller om en episode, hvor de besøger Tinas veninde og dennes kæreste. Tina siger i løbet af aftenen, at hun godt kunne tænke sig at have sex med venindens kæreste, hvilket Daniel absolut ikke synes om. Af en eller anden årsag ender det med, at venindens kæreste rejser sig op, og slår Daniel med knytnæve i ansigtet 3 gange. Mens dette sker, står Tina bare og kigger - fuldstændig uden empati. Hun gør ikke mine til at hjælpe eller stoppe volden. Denne episode står stærkt i hans hukommelse.DU ER UTILTRÆKKENDE!

Psykisk vold i hjemmet, kritik, aggressiv adfærd

Tina begynder at gå efter Daniels udseende. Hun fortæller ham ofte, at han er utiltrækkende, kritiserer hans ansigt, og nedgør ham. Hendes sprog bliver mere og mere aggressivt, og når hun ikke får sin vilje, eller hun ikke kan kontrollere ham, kan hun finde på at slå ham. Hendes forbrug af vin er højt, og en enkelt gang kaster hun i raseri et glas vin i hovedet på ham. Med tiden går bølgerne højt, og de råber højt ad hinanden, men Daniel lægger aldrig en hånd på hende, da det er imod hans principper. Han fortæller, at han i starten er meget eftergivende overfor Tina, og tænker, at hendes opførsel måske skyldes den kultur, hun er opvokset i. Senere finder han ud af, at det nok ikke forholder sig sådan.


Hun prøver hele tiden at manipulere med Daniel. Hun fralægger sig altid al ansvar, og lægger i stedet skylden på Daniel. Hun vil have kontrol over både ham og hans økonomi. Det er Daniel der forsørger hende, og betaler derfor alt.


På et tidspunkt får Tina et job på en fabrik, hvilket letter på økonomien derhjemme. Men kort tid efter kommer Tina ikke hjem fra arbejde. Daniel står ved grillen og er ved at lave aftensmad, men Tina dukker aldrig op til maden. Hun påstår, at hun bor hos en veninde, men Tina bliver væk i 2 måneder. Daniel stiller sig meget undrende over for, at hun flytter hen til en veninde. Han har fået nok, og begærer skilsmisse. Da de mødes igen, får Daniel ud af hende, at hun ikke har boet hos en veninde, men derimod hos en mand, hun har mødt gennem sit arbejde. Daniel har hele tiden haft på fornemmelsen, at der er en anden mand involveret. Manden som Tina flytter hen til, smider hende hurtigt ud igen, og Tina tager på krisecenter.Narcissisme, utroskab og et højt forbrug af mænd

Det går hurtigt i Tinas liv, og hun skifter hele tiden mænd. Skilsmissen betyder, at Tina ikke længere kan opholde sig i Danmark, og hun leder desperat efter et nyt forhold, så hun kan blive i landet. Hun er flyttet til en anden by, hvor hun bor hos en veninde og dennes kæreste. Inden længe har Tina kastet sig over venindens kæreste, og ødelægger parrets forhold. Tina flytter sammen med venindens nu ex-kæreste. Dette forhold går dog også hurtigt over, og hun rykker videre til en af Daniels bedste venner. Hun nægter at have et forhold til vennen, men Daniel ved besked, da vennen holder ham underrettet.DET NYE LIV

I dag lever Daniel et helt andet liv. Han er ved at flytte fra det store hus han og Tina boede i sammen, og har fået et rækkehus med have. Han elsker planter, blomster og have, så dette er et must for ham at have. Han har i dag en ny kæreste, som han har haft i et år. Hun er stik modsat af, hvad han ellers er faldet for. Han har også taget en beslutning om en ny livsstil. Han vil aldrig mere bo sammen med en kvinde, men derimod bo hver for sig. Han vil have lov at have et forhold, hvor man giver hinanden alt det gode, og ikke skændes over de små ting i hverdagen, som ofte sker, når man bor sammen. Han vil også have lov at indrette sit hjem præcis, som han har lyst - uden indblanding fra nogen. Han er glad for sit liv, sin kæreste, sit job og det nye hjem.


Tina er nu tilbage i sit hjemland. Hun har dog ikke sluppet Daniel. Hun skriver jævnligt til ham, at hun elsker ham og gerne vil tilbage til ham. Og dette på trods af, at hun efter skilsmissen valgte at indlede et forhold til en af Daniels bedste venner. Daniels nye kæreste vil gerne have, at han afslutter det helt med Tina, og det er han i gang med én gang for alle.Er du også i et fysisk og/eller psykisk voldeligt forhold, så ring til LEV UDEN VOLD på nummer 1888. Lev Uden Volds nationale hotline tilbyder anonym og gratis rådgivning – telefonisk og på chat. Telefonen er åben 24 timer i døgnet året rundt. Chatten har åbent på udvalgte tidspunkter. Målgruppen er voldsudsatte og voldsudøvende mænd og kvinder, pårørende og fagpersoner. Derudover er mennesker udsat for seksualiseret vold i ikke-nære relationer også en del af målgruppen.Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page