top of page
Psykens mørke side, narcissist
  • Forfatters billedeCristina Klastrup

LOVE BOMBING

Opdateret: 29. sep. 2022

Du har måske hørt ordene, men hvad betyder LOVE BOMBING egentlig?


smiger, komplimenter, love bombing, psykisk vold

MANIPULERENDE TAKTIK

Love bombing er en manipulerende dating taktik, som ofte bruges af personer, der er udøvere af psykisk vold. Man ser ofte, at forhold med psykisk vold. starter med love bombing. Det betyder, at man bliver bombarderet med kærlighed og opmærksomhed. Og her taler vi i ekstrem grad. Typisk kan man allerede efter det første møde opleve en meget intens kurtisering. Det kan være i form af smiger, breve, digte, blomster, gaver eller kærlige ord. De vinder simpelthen deres udkårnes interesse ved at bombardere dem med kærlighed, samtidig med at de skaber et idealiseret billede af sig selv. Den udkårne føler sig smigret, hører alle de rigtige ord fra modparten, og tænker, at det er for godt til at være sandt - hvad det også oftest er. De har sjældent oplevet så megen opmærksomhed og kærlige ord fra en person, og føler sig som verdens heldigste menneske. De bliver simpelthen overvældede af al den opmærksomhed. Den udkårne føler sig elsket, sat pris på og værdsat - og dette giver selvtillid og skaber en afhængighed af love bomberen. Men samtidig kommer de også til at føle sig forpligtede til at returnere al denne opmærksomhed og kærlighed.
smiger, komplimenter, love bombing, psykisk vold, gaver

TINGENE GÅR STÆRKT!

Kendetegnet her er, at tingene går meget stærkt. Meget hurtigt kommer helt store ord som ”Jeg elsker dig” på bordet fra love bomberen. Eller ”Jeg har aldrig følt sådan her for nogen før”, ”Det skal være os to for altid”, "Jeg vil være sammen med dig hele tiden" og ”Du er den eneste i verden for mig”. Det er heller ikke usædvanligt, at emner som børn og ægteskab bliver bragt op ret hurtigt. Måske allerede indenfor de første par uger af forholdet. Den udkårne bliver overbevist om, at det da virkelig må være seriøst ment, siden børn og ægteskab bringes op, og føler sig helt speciel. Love bomberen har nu vundet den udkårnes tillid, og vil forlange at få den udkårnes tid og udelte opmærksomhed til at fodre sin egen hunger efter opmærksomhed med. Den udkårne vil langsomt blive isoleret fra sine omgivelser, og opdager ofte ikke at alt dette sker, før det er for sent, da det sker med megen manipulation.
psykisk vold, love bombing, nedgørelse, manipulation

FRA 100 TIL 0

Al denne fantastiske opmærksomhed varer dog ikke ved. Så snart den udkårne er indfanget med kærlighedsbombardementer, smiger og komplimenter, begynder det hele at ændre sig. Den psykiske vold og manipulationen starter. I et forhold med psykisk vold er love bombing en ubevidst strategi. Det er en måde at holde den udkårnes opmærksomhed på. Der er nu blevet skabt en kærligheds-afhængighed hos den udkårne. Love bomberen vil ret hurtigt ændre karakter, og begynde at blive kontrollerende, nedbryde den udkårnes selvtillid, selvværd samt nedgøre den udkårnes person. Alt handler om kontrol af den udkårne, som bliver forvirret over dette skift, og vil ignorere sin dårlige mavefornemmelse og alle de alarmklokker, der ringer.
psykisk vold, manipulation, afvisning, kølighed

PUSH AND PULL

Den udkårne vil finde undskyldninger for partnerens pludselige personlighedsskift, og vil også hele tiden lede efter den person, som partneren var til at starte med - og som de blev afhængige af. Derfor bliver den udkårne ofte længe i et forhold til en person, som har startet med love bombing. De leder hele tiden efter ham eller hende, som de jo VED, er derinde et sted. De kan ind i mellem få lov at se et glimt af denne love bomber – typisk efter at den udkårne er blevet behandlet ekstremt dårligt af partneren. Så starter endnu en charmeoffensiv med komplimenter og måske endda gaver. Dette hedder push and pull-metoden. Altså de trækker først den udkårne ind, for så at skubbe væk – evt. ved kulde og afvisninger eller ved at være verbalt voldelige. Derefter kan stemningen vende igen, for at få den udkårne tilbage i nettet. Der er hele tiden et håb hos den udkårne om, at det hele vil blive som det var i starten….men det bliver det aldrig.


KIG EFTER DISSE TEGN:

Hvis du er i tvivl om du har mødt en love bomber, så kig efter disse tegn. Man behøver selvfølgelig ikke være love bomber fordi man er hurtig til en eller flere ting på listen - men se på det samlede billede af alle disse tegn.

- Du bliver overøset med komplimenter

- Du bliver overøset med gaver

- Du bliver bombarderet med telefonopkald og beskeder

- Du bliver overvældet af al deres opmærksomhed

- De vil have din udelte opmærksomhed

- De siger meget hurtigt "Jeg elsker dig"

- De begynder meget hurtigt at snakke om børn og ægteskab

- De får dig til at føle dig som den mest specielle person i verden

- De siger, at du er deres soulmate og den eneste for dem

- De vil meget hurtigt binde dig til sig i form af at flytte sammen og evt. blive gift

- De bryder sig ikke om at få sat grænser fra dig - f.eks. at det går for stærkt

- De vil prøve at isolere dig fra dine venner, familie og kolleger for at få kontrol med dig

- Du kan aldrig give dem nok opmærksomhed. De vil hele tiden have mere
Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page