top of page
Tankefeltterapi punkter, tapping

HVAD ER TANKEFELTTERAPI? (TFT)

Tankefeltterapi er en kombination af samtaleterapi og lette bank på bestemte akupunkter på kroppen. Kroppen består af meridianbaner (energibaner), hvorpå akupunkterne findes. Det er disse punkter man bl.a. bruger til at sætte nåle i for at stimulere punktet, når man får akupunktur. 

I tankefeltterapi bankes der let på nogle bestemte punkter i en bestemt sekvens, mens der fokuseres på ubehaget. Ubehaget kan være noget følelsesmæssigt eller en fysisk smerte - som også ofte hænger sammen - og når man fokuserer på dette ubehag, mens der bankes på punkterne, opløses ubehaget. 

 

Når kroppen udsættes for traumer og dårlige oplevelser, gemmes de følelser og fornemmelser fra øjeblikket i cellerne i kroppen. Kroppen husker, og hver gang man oplever noget der minder om traumet, bliver kroppen trigget, og man får ubehag. Typisk vil dette være stress, angst og PTSD. 

Traditionelle behandlingsforløb der skal prøve at afhjælpe disse traumer, kan være langvarige. Her er fordelen ved TFT/EFT, at kroppen hurtigt hjælpes af med ubehaget. Cellerne bliver omprogrammeret, og nye forbindelser dannes i hjernen. 

Her kan du se nogle af de problematikker man kan bruge TFT/EFT til:

- Angst 

- Stress 

- Sociale problemer

Depression

- Tvangstanker og besættelse

- Traumer

- Vrede og raseri 

- Sorg

- Angst for at tale til forsamlinger

- Fobier

- Fysisk smerte 

- Afhængighedsproblemer

​- PTSD – Post Traumatisk Stress Syndrom

​- Bedre selvværd

​- Ordblindhed

- Søvnproblemer

En stor fordel ved TFT/EFT er, at man kan arbejde på sig selv ved at banke på punkterne.  Dette lærer man når man er i behandling hos mig, så forvent at få lektier for mellem behandlingerne. Se videoen nedenunder, der forklarer hvordan tankefeltterapi kan hjælpe dig. 

Der er lavet rigtig meget research omkring tankefeltterapi og vil du se mere omkring forskningen, kan du kigge her:

https://www.eftuniverse.com/index.php?option=com_content&view=article&id=18&Itemid=21

Billeder er venligst udlånt af Mygind Institute

EFT, TFT, Tankefeltterapi-punkter
bottom of page