top of page
Psykens mørke side, narcissist
  • Forfatters billedeCristina Klastrup

DU SER BILLIG UD!

Dette er Mias historie fortalt som Mia har oplevet det. Mia er sidst i 30'erne og Fadi er i start 20'erne. Alle navne og steder er anonymiserede af hensyn til historiens personer.EN STUDIEFLIRT

Mia møder Fadi første gang på et studie i 2021. De ender i gruppearbejde sammen, og begynder at snakke en del, da de også mødes udenfor skoletiden for at studere sammen. Fadi er en del yngre end Mia, men de har rigtig god kemi - både personligt og fagligt.


En aften 3 måneder senere, mødes de igen for at studere, og Fadi kysser Mia for første gang. Den nat overnatter han hos hende. Han fortæller Mia, at han er tiltrukket af hendes selvstændighed. Deres forhold bliver mere intensivt, og de ses mere og mere. Det første halve år, er alt perfekt, og de hygger sig sammen. De er meget hos Mia. Fadi skal flytte fra sin lejlighed, og Mia tilbyder at hjælpe med at male ved fraflytningen. På grund af Mias job, kan hun ikke være med til at male det hele, og Fadi maler derfor noget af det alene. Det Fadi selv har malet, kommer der senere klager på, men Fadi mener helt bestemt, at det er Mias skyld, fordi hun ikke har haft tid til at hjælpe mere.JEG HAR KIGGET I DIN TELEFON

Stemningen er langsomt begyndt at ændre sig i forholdet, og Fadi begynder at vise nye og mørke sider af sig selv. De to kører ofte ture sammen, og en dag skal de på tur igen. Mia har taget en sommerkjole på, som stopper lige over knæene. Fadi har set kjolen mange gange, men denne dag kigger han med foragt på kjolen og siger: "Det ligner en luderkjole!" Mia bliver så overrasket, at hun bliver mundlam, men skifter kjolen for at bevare freden. Dette giver en rigtig dårlig stemning på deres tur.


Mia opdager, at Fadi har afluret koden til hendes telefon. På det sidste har hun mærket, at han er indebrændt over noget, men han vil ikke sige, hvad det er. Når Fadi er sur, er han som en tikkende bombe. Han er utilnærmelig og fjern, øjnene bliver sorte, og de ser ud som om, de ville slå ihjel, hvis de kunne. Han straffer Mia med tavshed. Dette gør Mia utryg og bange. En dag fortæller han endelig, at grunden til han har været vred er, at han har kigget i hendes telefon. Han har fundet en besked på instagram, hvor hun har skrevet med en gammel kammerat. Her hun havde kommenteret på en ferie, han skulle på. En helt uskyldig besked, hvor hun ønsker sin kammerat en god ferie. Fadi tolker denne besked som om, hun vil ud at rejse med sin kammerat, og det har gjort ham rasende.DU SER BILLIG UD!

Forholdet mellem Mia og Fadi skal holdes hemmeligt på grund af Fadis kultur. Mia møder flere gange Fadis familie, men hun bliver præsenteret som en studiekammerat. Fadis familie forventer, at han gifter sig med en muslim, og Fadi er tilhænger at de muslimske traditioner, når det kommer til kønsroller. Han og Mia har meget ofte diskussioner om tørklæder, og han holder hårdt på, at hans kone skal bære tørklæde. Mia nægter at det nogensinde kommer til at ske, da hun mener det er undertrykkende for kvinden.


Der kommer flere episoder omkring Mias påklædning. Hun bærer en dag en højhalset skjorte som er stoppet ned i et par jeans. Fadi mener, at hendes jeans er for stramme, og at det kun er billige piger, der går sådan klædt.


Da de bliver studenter, vil Mia have et billede sammen med sin mor, hvor man kan se hele kroppen. Hun har en hvid sommerkjole på med stropper, og kjolen går til lige over knæene. Fadi nægter at tage et helkropsbillede, men tager kun fra halsen og opefter, da ingen må se hendes hud. Så Mia må få en anden til at tage billederne. Fadi kommenterer også på det tøj Mia træner i. Han misbilliger det, og synes, det sidder for stramt.OVERGREB EFTER ABORT

I et stykke tid har Mia været i fertilitetsbehandling, da hun er sidst i 30'erne. Dette solo-projekt har Fadi hele tiden kendt til. Han vil ikke være far til et eventuelt barn, men vil gerne have kontakt med det. Mia bliver gravid, men aborterer og bløder ret voldsomt. Hun har smerter i underlivet, og da Mia ikke er i stand til eller har lyst til sex, presser Fadi hende til analsex. Han har ingen situationsfornemmelse, og har hverken empati eller sympati for, at det gør ondt på Mia. Efter dette overgreb stopper Mia deres forhold. Dog vedbliver de med at ses som venner.


De kører stadigt ture som venner, og en dag kører de en tur til en storby. De har Fadis lillebror med, og de skal i legeland for at hoppe. Mia må ikke hoppe på grund af aborten, og da de ankommer er Fadi sur over det, og vil ikke hoppe med sin lillebror. Da de har været i legeland tager de ind i byens centrum for at spise en frokost. På vej hen til spisestedet, spytter Fadi efter kvinder, der er gået forbi ham, og kalder dem for billige ludere på grund af deres sommerlige påklædning. Kvinderne opdager det ikke, da de er gået forbi. Der kommer også 2 mænd gående i bar overkrop, hvilket Fadi billiger, og synes de er macho. Mia beder ham opføre sig ordentligt, og de begynder at diskutere Mias skjorte, som Fadi mener er for åben. Han vil ikke tale mere med Mia, og de kører hjem i tavshed.ET FRIERI MED BETINGELSER

Han logger sig ind på Mias mail og hendes beskeder. Hun ændrer sine koder, og Fadi bliver rasende, da han opdager det. Han er sikker på, at hun har ændret sine koder, fordi hun har noget at skjule, men han kommer ikke ind i hendes telefon igen derefter.


Mia inviterer Fadi til juleaften, hvor hendes mor også kommer. Hun har lavet and og flæskesteg i hver sit fad, så svinekødet ikke rører ved anden. Men da maden kommer på bordet, nægter Fadi at spise noget, da det er lavet i samme ovn. Mia bliver skuffet over ham, men laver noget nyt and til ham. De spiser først 1½ timer senere, hvor han alligevel vælger at spise noget af den and, hun først lavede til ham.


Det bliver nytår, og Fadi er endnu engang inviteret. Pludselig siger han, at han gerne vil giftes med Mia på den betingelse, at hun tildækker sin krop, dropper alle sine mandlige venner, og går med lange kjoler. Mia er overrasket, og takker nej, da han ikke kan acceptere hende som hun er. Denne aften bliver han også sur over, at Mia ikke har lagt et billede op på de sociale medier af de to sammen.


Han er trods deres venskab stadig meget jaloux og kontrollerende. Han vil hele tiden vide, hvem hun er sammen med, og om der er andre sammen med hende. Han forbyder hende også at overnatte hos veninder, hvis deres kærester eller mænd er i huset.


En aften er Mia på vej til bryllup. På vej hjem skriver hun til ham, at hendes telefon er ved at løbe tør for strøm, så hun kan ikke snakke. Og dermed kan Fadi ikke få at vide, hvem hun er sammen med. Hun er hjemme ved 01-tiden. Ved 03-tiden vågner hun ved, at Fadi står i hendes soveværelse. Han har låst sig selv ind, og vil kontrollere, om hun har taget en mand med hjem.


Mia er ved at have fået nok, og begynder at tage kraftigt afstand til Fadi. Hun stopper med at skrive til ham, og svarer kun kort, hvis han skriver til hende. Hun foreslår aldrig at de skal ses. Hun finder en ny kæreste kort tid efter, og det passer ikke Fadi, men han accepterer at det er sådan, det er.


Når Mia ser tilbage på deres forhold, synes hun det er ironisk, at Fadi blev tiltrukket af hendes selvstændighed, som han så prøvede så hårdt at pille ud af hende. Hun har aldrig ment, at kærlighed og frihed skal begrænses af kulturer, men i dette tilfælde blev både kærlighed og friheden begrænset af en kultur, der ikke var forenelig med hendes egen.Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page